کارخانه تولید شکر سفید در ایران در مناطق مختلفی وجود دارد، که برای تهیه شکر سفید با کشاورزان مناطق خود قبل از کشت چغندر قرار داد می بندند، تا بتوانند شکر مصرفی استان خود را تهیه کنند.
کشاورزان آن منظقه اغلب اجازه ندارند محصول خود را به استان های دیگر به فروش برسانند.
شکر سفید چیست؟
شکر سفید در واقع از حرارت دادن و ذوب کردن شکر خام و افزودن موارد شیمیایی و سپس در مرحله بعد حرارت دادنش تهیه می شود.
چگونه شکر را سفید می کنند؟
ملاس ماده ایست که در چغندر قند و البته نیشکر وجود دارد، باعث تیرگی در شکر می شود، به همین علت در چرخه تولید شکر توسط دستگاه سانتریفیوژ کریستال های شکر را از ملاس آن کاملا جدا میکنند، و شکر به این صورت سفید می شود.
شکر سفید از چه چیزی درست می شود؟
گیاه نیشکر و چغندر دو گیاهی هستند که از آنها شکر تولید می شود، هر دو آنها در مناطق مختلف کشور کاشت و برداشت می شود، اما شکر تولید شده در ایران بیشتر بر پایه چغندر قند است که در سطح وسیع تری در کشور تولید می شود.
قیمت شکر سفید کیلویی چند؟
قیمت شکر سفید بسته به اینکه شما در چه فصلی خریداری کنید و یا شکر وارداتی و یا تولید داخل مد نظرتان باشد متفاوت است، ضمن اینکه باز شکرهای وارداتی خود گرید بندی میشود اما به طور کلی کیلویی بین 27 هزار تومان تا 35 هزار تومان متغییر است.
چرا شکر وارد می شود؟
اول از همه بهتر است بدانید شکر وارداتی داخل کشور متعلق به کشور برزیل است، شکر برزیلی هم در کیفیت های مختلف به طور مثال سه بار تصفیه شده وارد میشود،
اما چرا شکر سفید را وارد میکنیم دلیلش واضح است که شکر تولید شده در ایران کفاف نیاز کشور را نمی دهد و برای تامین و رونق اصناف مختلف قطعا باید واردات شکر انجام شود.
اما سوال اینجاست با توجه به این که ما مزارع وسیعی برای کشت چغندر داریم و ضمن اینکه کشور شرایط اقلیمی مناسبی برای کشت چغندر دارد ، پرا داخل کشور سطح کشت را افرایش نمیدهیم،
در این باره بهتر است بدانید تامین نشدن امکانات لازم کشاورزی برای کشاورزان یکی از دلایلش قطعا میباشد، ضمکن اینکه کشاورزان در مناطق مختلف این شکایت را دارند که برخی از کارخانه ها برای اینکه مبلغ سود کمتری به کشاورزان بدهند در عیار سنجی چغندر تولید شده آنها کوتاهی میکنند و عدد عیار را پایین میزنند.
در واقع یکی دیگر از دلایل کشت نشدن چغندر این است که سودی که گاها کشاورزان میکنند به نسبت تلاشی که برای پرورش محصولشان میکنند بسیار کم است و رغبت برای کشت بیشتر در آنها وجود ندارد.