شکر سرخ چه خواصی دارد ؟ مهد کشت آن در کدام استان قرار دارد؟ فرآیند تولید شکر سرخ به چه صورت است؟ در چه مصارفی کاربرد دارد؟
شکر سرخ محصول گیاهی به نام نیشکر می باشد که به شکر طبرزرد هم معروف است، تولید آن طی فرآیندی از نیشکر انجام میشود.
قدمت شکر سرخ حدودا به 400 سال پیش بر میگردد، مزارع کشت آن عموما در خوزستان و البته مازنداران میباشد.
در فرآیند تولید شکر سرخ تفاوت هایی با شکر سفید دارد به طور مثال در شکر سفید زمانی که چغندرها برداشت میشود مدتی در سیلو ها انبار میشود تا فرآیند تولید آن شکل گیرد، اما برای تولید شکر سرخ نمی توان نیشکر ها را انبار کرد دلیلش هم این است مواد قندی آن از بین میرود و تجزیه می شود.
در تهیه شکر سرخ، کف و روشکر دو ماده ای هستند که که از ناخالصی های شکر سرخ تولید می شود. ماده به دست آمده به لحاظ شکل ظاهری شبیه به حلواست، و بعد از این مرحله جامد شدن آن انجام میشود و بعد به تکه های کوچک تر برش داده میشوند.
خواص شکر سرخ
1-در پایین آوردن تب بسیار موثر است، شاید سوال پیش آید به چه صورت تب را پایین می آورد؟ بهتر است بدانید حرارت بالای بدن باعث میشود مقادیر زیادی از پروتئین دفع شود از بدن انسان، با توجه به اینکه در نیشکر مقادیر قابل توجهی پروتئین وجود دارد میتوان از این طریق پروتئین دفع شده را جبران کرد.
2-منبع خوبی برای دریافت انرژی در طول روز است، قند موجود در نیشکر و شکر سرخ گلوکز لازم را برای بدن تامین میکند تا به عنوان گلیکوژن ذخیره سازی را در عضلات انجام دهد و همینطور انرژی لازم را تامین کند.
3-بهبود عملکرد کلیه: این عمل با صاف کردن یا تصفیه ادرار انجام میشود و به کلیه ها کمک میکند عملکرد بهتری داشته باشند.
4-کمک به افرادی که رژیم غذایی دارند: چون افرادی که رژیم غذایی لاغری دریافت میکنند باید مواد مصرفی آنها بدون قند باشد، ممکن است این روند برایشان خسته کننده باشد، اما چون شکر سرخ دارای ماده ای به نام ملاس هست میتوان در این دوره از آن بهره برد.